Vene turistid ostavad Eestist meelsasti piima- ja lihatooteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatooted.
Lihatooted. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartu Ülikooli Narva Kolledži teadurite ja üliõpilaste pilootuuringust selgus, et Vene turistidele meeldib osta Eesti piima- ja lihatooteid, lemmikute hulka kuuluvad näiteks vorst, liha, juust, kohukesed ja või; uuringu käigus küsitleti 131 turisti.

Turiste küsitleti vahemikul 28. detsember 2014 kuni 25. jaanuar 2015, kokku vastas 131 turisti, selgub uuringust. Piimatoodetest on esikohal juust, kohukesed ja või, lihatoodete puhul on esikolmikuks vorst, suitsuvorst ja liha, vahendab BNS.

Kuni 40 protsendile turistidest meeldib osta ka maiustusi ja alkohoolseid jooke. Valdav osa Ida-Virumaale tulijatest teeb sisseoste Narvas ning 80 protsenti ostudest moodustab toit.

Vastanutest 23 ehk 18 protsenti viibisid Eestis seoses tööga, ülejäänud 108 ehk 82 protsenti olid puhkusel. Saabunud turistidest 48 ehk 37 protsenti ka ööbis Eestis, ülejäänud 83 ehk 63 protsenti olid ühepäevareisil.

Suurem osa ehk 108 vastajat kasutas liikumiseks oma transporti, 19 inimest ehk 15 protsenti kasutas ühistransporti ning 4 ehk 3 kolm protsenti liikus Eesti tuttava transpordivahendiga.

Suurem osas külastajatest olid rahul ka Narva piiripunkti ja tolliteenustega.

Uuringu eesmärgiks oli välja selgitada, millisteks gruppideks võib Venemaalt Ida-Virumaale tulijad nende tarbimisharjumuste järgi liigitada ning anda soovitusi Ida-Virumaa ametnikele, kaupmeestele ja teenindajatele, kuidas Venemaalt tulnutele mõistlikult meelepärane olla, et enam tulu teenida.

Tartu Ülikooli Narva kolledži tutvustati neljapäeval teadurite ja üliõpilaste poolt läbiviidud pilootuuringut, mis keskendus aastavahetusel Venemaalt Ida-Virumaale tulijate tegevusele. Kuu aja jooksul küsitleti ankeedi ja intervjuu vormis 131 Ida-Virumaale saabunud Vene turisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles