Ennustus: mis ootab tulevikus ees magusasõpru

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakaooa kallinemine sunnib magusameistreid retsepte muutma.
Kakaooa kallinemine sunnib magusameistreid retsepte muutma. Foto: SCANPIX

Eredavärvilised maiustused näevad vastupandamatud välja. Maailmas, kus vett napib, kakaouba läheb aina enam hinda ja suhkrut pannakse aina enam põlu alla, tuleb ilmselt leppida hoopis teistsuguste maiustustega.

Maailm, kus valitseb veepuudus ja šokolaad on väga kallis, näib magusasõbrale tõelise õudusunenäona, kuid sel nädalavahetusel Londonis Future Festil esineva eksperdi Morgaine Gaye kinnitusel tuleb selleks valmis olla, kirjutab Independent.  

«Tuleviku maiused on märksa loovamad ja leidlikumad,» rääkis Gaye. «See on ühtaegu nii võimalus, mida peab ära kasutama kui ka õige ajastusega asjade kulg, mis teeb võimalikuks luua praktilisi, aga koostiselt vähenõudlikumaid maiuseid,» selgitas ta.

End toidufuturoloogina tutvustav Gaye uurib tarbimistrende ja tegeleb suurtele brändidele nõudluse ennustamisega. Tema uurimiste kohaselt hakatakse tulevikus müüma maiustusi, kus vedela täidise asemel on pastalaadne, eksperimenteeritakse tekstuuriga ning kommipoodides hakkavad domineerima ehted ja pehme mööbel.

Arvestades võimaliku veenappusega lõi dr Gaye koos oma meeskonnaga viis tulevikušokolaadi. «Arvestades vee halba kvaliteeti ja selle nappust, on igaüks neist täidetud kahe pulbriga, mis suus süljega segunedes peaksid looma ganache- (šokolaadi, või, vahukoore segu – toim) täidise,» rääkis ta.

Tema ennustuse kohaselt kaovad pralineed ja trühvlid poodidest ning asemele tulevad šokolaadid, mis on tehtud ebatavalistest koostisosadest nagu  tomat, takjas ja võilill või  magusatest köögiviljadest. Gaye on napisõnaline selliste maiustuste maitsest rääkides, aga tal on koos šokolaadimeistri Paul A Youngiga olemas visioon, milline tuleviku šokolaadipood peaks välja nägema. Tuleviku magusapood näeb pigem välja kui kunstigalerii ja Marsi ei müüda seal kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles