Soome lennundustöötajad ühinesid Norwegiani streigiga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel neljapäeval tekitasid ärajäänud Norwegiani lennud järjekordi ka Arlanda lennujaamas Rootsis.
Eelmisel neljapäeval tekitasid ärajäänud Norwegiani lennud järjekordi ka Arlanda lennujaamas Rootsis. Foto: Johan Nilsson / TT/TT NYHETSBYRÅN

Soome lennundusliidu töötajate solidaarsusstreik jättis eile paljud Norwegiani reisijad Helsingi-Vantaa lennujaamas hätta.

Eile tühistati Helsingis peaaegu kõik odavlennufirma Norwegiani väljuvad lennud kuni varase pärastlõunani, vahendab Yle Uutiset. Soome lennundusliidu töötajad ühinesid Norwegiani kolleegide streigiga solidaarsuse märgiks.

Streik, mis mõjutas selliseid maapealseid teenuseid nagu reisijate teenindamine ja pagasi käitlemine, kestis esialgsetel andmetel kuni kella viieni pärastlõunal.

Kuigi lennufirma oli püüdnud lendude tühistamisest teavitada neid reisijaid, kelle telefoninumbrid neil olemas olid, said paljud siiski sellest teada alles lennujaama jõudes.

Stockholmis asuva Norwegiani kommunikatsioonijuhi Charlotte Holmbergh Jakobssoni sõnul selgus streigi toimumine alles laupäeva õhtul.

«Veel eelmise päeva hilisõhtuni oli ebaselge, kas lennud jäävad ära või mitte, kuna tegemist oli kolmanda osapoole streigiga,» selgitas Jakobsson, kes kuni viimase hetkeni lootis, et lennud toimuvad siiski plaanipäraselt.  

«Me saatsime mingile hulgale reisijatele sõnumid, väljastasime pressiteate ning panime info üles Facebooki, kuid kahjuks paljude reisijateni info selle kohta ikkagi ei jõudnud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles