Euronõue hakkab kärpima pliitide võimsust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanu pliite ei sunni keegi välja vahetama.
Vanu pliite ei sunni keegi välja vahetama. Foto: Albert Truuväärt/Õhtuleht

Sel nädalal hakkan kehtima uus regulatsioon, mis seab võimsuse piirid nii elektri- kui gaasipliitidele, aga ka pliidikummidele.

Kui varem oli Euroopa Komisjon kehtestanud võimsuse piirangud tolmuimejatele ja kohviautomaatidele, siis alates 26. veebruarist hakkavad energiasäästunõuded kehtima ka elektri- ja gaasipliitidele, ahjudele ning pliidikummidele, kirjutab Daily Mail. Poed võivad olemasolevad mudelid maha müüa.

Guardian kirjutab, et üleminek energiasäästlikumatele pliitidele ja ahjudele lõppeb 2019 ning Euroopa Komisjoni kinnitusel jääb see tarbijatele märkamatuks.

Mõned Briti tippkokad kiidavad muudatust, kuna see aitab säästa nii keskkonda kui ka raha tänu väiksemale elektriarvele. «Energia raiskamine on sama halb nagu toidu raiskamine,» rääkis Michellini tasemel kokk Tom Aikens. Tema sõnul on uued nõuded topelt kasulikud, sest tänu sellele vähenevad elektriarved, aga ka süsinikuemissioon. «Energia ei ole lõputu ja me ei tohiks seda raisata,» kinnitas tippkokk.

Daily Express kirjutab, et peakokk Jayde Adyne on uuernduse vastu, sest see sunnib kodukokki retsepte muutma. «Liha küpseb nüüd kauem, koogid ja toit ebaõnnestuvad. Ja meie valikuvõimalusi õõnestatakse,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles