Hoiatus: Facebookis levib petukiri

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebookis levib petukiri.
Facebookis levib petukiri. Foto: F-secure tugikeskus.

F-Secure'i tugikeskus hoiatab Facebookis leviva petukirja eest, kus ähvardatakse koheselt ettevõtte Facebooki konto kustutada.

Ettevõtte Facebooki lehekülje administraatorile saadetakse sõnum, kus palutakse sisestada Facebooki kontoandmed ning kinnitada saadetud informatsioon omakorda krediitkaardiga – vastasel juhul ähvardatakse konto igaveseks kustutada.

«Sellised petukirjad on üsna levinud, kuid seni ei ole me saanud teateid Eesti ettevõtetelt, keda püütakse sellisel viisil petta,» sõnas F-Secure'i tugikeskuse juht Raido Orumets. «Antud juhul on kurjategijad näinud üsna suurt vaeva nii sõnumi koostamisel kui ka veebilehe autentsuses, kuhu kasutajad suunatakse. Esmapilgul jätab kogu üritus vägagi ausa mulje – kuid nii see kahjuks ei ole,» lisas Orumets.

Foto: F-secure tugikeskus

Sellise sõnumi saamisel tuleks sellest teatada kui rämpspostist, milleks on Facebookis vastav link sõnumi ülaosas. Seejärel soovitab Orumets sõnumi kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles