Hukkunud olid pikaajalise töökogemusega kaevurid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-alune kaevandus.
Maa-alune kaevandus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile õhtul Estonia kaevanduses toimunud õnnetuses hukkunud töötajad olid 18-aastase staažiga 1976. aastal sündinud Nikolai ja 1977. aastal sündinud Igor.

Mõlemad mehed töötasid kaevanduses läbindajatena, kes rajavad maa all kaevanduskäike, teatas Eesti Energia.  Juhtunu osas on algatatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku § 198 lg 2 tunnustel: töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramine ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Õnnetuskohal on tööd peatatud, mujal kaevanduses jätkub tavapärane töö. Õnnetuse põhjused tuvastab uurimine, kuid juba praegu saab öelda, et tegemist ei olnud varingu ega plahvatusega. Õnnetuse asjaolusid uurivad koostöös Eesti Energiaga politsei, prokuratuur, tööinspektsioon ja tehnilise järelevalve amet. Asjaolude selgumiseni võib minna kuni mitu nädalat.

«Hetkel on alustatud kriminaalmenetlus ja siiamaani tegeletakse menetlustoimingutega ja uuritakse,» sõnas Viru prokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova. Tema sõnul selguvad õnnetuse põhjused selguvad siis, kui on teada saadud hukkunute surma põhjused. «See võtab aega,» märkis Filippova.

Asjaga on tegelema hakanud ka tööinspektsioon, mille vastutav inspektor loodab saada esmast infot uue nädala alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles