Vaata, mida soomlased toidupoest ostavad

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kange õlu on soomlaste üks ostetumaid kaupu.
Kange õlu on soomlaste üks ostetumaid kaupu. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Soome kahe suurema poeketi S-Groupi ja Kesko kinnitusel on põhjanaabrite enim ostetud kaupade nimekiri viimase kümne aasta jooksul jäänud põhiliselt samaks. Vaid väiksed muudatused annavad märku, et püütakse süüa tervislikumalt, kirjutab Yle.

Piim püsib number üks kaubana iga soomlase ostukorvis koos jogurti, rukkileiva ja banaanidega. Teine enim ostetud kaup keskmise kangusega õlu, kuigi seda ametlikult toidukaubaks ei loeta. See nimekiri on püsinud enam-vähem muutumatuna viimased kümme aastat.

«Hapendatud piimatooted nagu kohupiim, pett ja jogurt koos atsidofiilusbakteriga ja teised tervislikud kaubad ei olnud kümne aasta eest ostutopis,» rääkis Kesko pressiesindaja Otto Heinonen. Kesko tõi poodidesse tagasi ka liha- ja kalaletid ning nende kaupade müük kasvas. Ka S-Group on täheldanud lihamüügi kasvu. «Selgelt on kasvanud kanaliha müük, mis nüüd ületab hakkliha. Vorste ostetakse vähem ja liha rohkem. Väga rasvane liha lauantainmakkara on asendunud viilutatud singiga,» rääkis S-Groupi avalike suhete juht Outi Hohti.

Soomlaste ostukorv

Piim

Viilutatud rukkileib

Kohv

Banaanid

Õlu

Jogurt või muud hapendatud piimatoode

Juust

Viilutatud sink

Kurk

Tomat

Margariin

Kartul

Kanarind

Köögikoor

Maiustused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles