Tööinspektsioon avab nõustamisbürood üle Eesti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tööinspektsioon avab käesoleval aastal seitsmeteistkümnes tõmbekeskuses oma nõustamisbürood üle Eesti, neist esimene on Põltsamaa, kus inimesed saavad abi alates homsest.

«Meie jaoks on oluline, et tööinspektsiooni nõustamisbürood oleksid võimalikult paljudes Eestimaa tõmbekeskustes,» räägib inspektsiooni peadirektor Maret Maripuu. Konkreetne linn või asula sõltub tema sõnul kohaliku omavalitsuse koostöövalmidusest.

Nõustamisbüroodes hakkavad tööinspektsiooni spetsialistid nõustama töötajaid ja tööandjaid töökeskkonda puudutavates küsimustes. Nõustamistegevuse eesmärgiks on pöörata rohkem tähelepanu mikro-, väikese ja keskmise suurusega ettevõtete nõustamisele, tõstmaks teadlikkust töövõime hoidmise ja parandamise võimalustest.

«E-lahendusele lisaks on oluline pakkuda ka silmast silma nõustamise võimalusi. Tulles inimestele lähemale, hoiame kokku tööandjate ja töötajate aega ning raha,» toob tööinspektsiooni juht välja, mis eeliseid toob nõustamisteenuse kättesaadavuse parandamine.

Lisaks tööinspektsiooni büroodes ja kontorites toimuvatele vastuvõttudele saab töökeskkonnaalastele küsimuste kohta nõu küsida ka infotelefonil (640 6000), mis töötab igal tööpäeval kell 9 kuni 16.30.

Muuhulgas saab tööelu puudutavatele küsimustele vastuseid ka portaalist www.tööelu.ee ja e-kirju on võimalik saata jurist@ti.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles