9 alternatiivset viisi kaerahelveste kasutamiseks

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaerahelvestest saab teha näiteks lapse voolimissavi või pesta koera kuiva ja sügelevat nahka.
Kaerahelvestest saab teha näiteks lapse voolimissavi või pesta koera kuiva ja sügelevat nahka. Foto: SCANPIX

Kaerahelbed kõlbavad peale pudrutegemise tegelikult veel paljudeks muudekski otstarveteks – näiteks saab nendega ravida näonahka, pesta koera või likvideerida ebameeldivaid lõhnu.


Thedailygreen tõi välja mõned alternatiivsed kaerahelbe kasutamise viisid:

1.Kaerahelves on looduslik vahend akne raviks.
Üks lihtne retsept on need lihtsalt ära keeta, seejärel maha jahutada ja siis haige koha peale määrida, lasta seista mitu minutit ning lõpuks maha pesta.

2. Kaerahelbed imevad endasse ebameeldivaid lõhnu.
Näiteks võib külmkappi panna ühe avatud kaerahelbeanuma. Mõned kasutavad kaerahelbeid haisu eemaldamiseks ka tuhatoosist.

3. Pese kaerahelvestega koera kuiva ja sügelevat nahka.
Koduste vahenditega leiab kaerahelvestest leevendust ka sellele probleemile. Ühe lahendusena tuleb kaerahelbed ära segada leige veega, vahekorras 1:1 ning seejärel mass puhta soki sisse valada ja sellega koera probleemset kohta kümme minutit hõõruda ning lõpuks see märja lapiga puhastada. Teine ja veidi efektiivsem viis on kaerahelbe mass koera naha peale valada ning seejärel see fooliumiga kümneks minutiks kinni katta. Kui võimalik, lasta koeral probleemse koha peal lamada. Lõpetuseks loputa koer leige veega üle.

4. Tee kaerahelbevanni.
Lisa leigesse vannivette tass piima, kaks tassi keetmata kaerahelbeid ning supilusikatäis mett. Lase segul enne vanniminekut 10-20 minutit seista.

5.Tee kaerahelvestest näomaski.
Pane blenderisse kaks supilusikat kaerahelbeid ja üks teelusikas söögisoodat ning lisa seejärel segule väikeste koguste kaupa vett kuni segu muutub pastataoliseks. Pane pasta puhastatud näole, lase kümme minutit seista ning seejärel loputa see maha jaheda veega.

6.Kaerahelvestest võib teha voolimissavi.
Selline savi püsib niiskena tunde ning kuivab kõvaks ühe öö jooksul. Savi tegemiseks sega tassitäis kiirkaerahelbed jahu ja veega. Värvilise savi tegemiseks võib lisada ka toiduvärvi.

7. Söö kaerahelbeid enne trenni.
Briti teadlased on väitnud, et kaerahelbed suurendavad vastupidavust, kui neid manustada kolm tundi enne treeningut. Samuti aitavad kaerahelbed kiiremini rasva põletada.

8. Kasuta tavalise jahu asemel kodus valmistatud kaerahelbejahu.
Jahvata kaerahelbed köögikombainis ära ning kasuta jahu näiteks pannkookide või saia valmistamisel. Niiviisi saad kasulikke kiudaineid topelt.

9. Ka vana kaerahelves kõlbab söömiseks.
Teadlased testisid 28-aasta vanuseid kaerahelbeid ning tunnistasid need täiesti söömiskõlbulikeks. Need polnud küll kõige suurepärasema maitsega, ent siiski täiesti rahuldavad ning sisaldasid ka mõningaid toitaineid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles