Autokoolis maksab iga liigutus

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna autokooli poolt pakutavatest sõidutundidest jäi väheks, siis pidi Mari-Liis Tsernant (pildil) võtma lisatunde.
Kuna autokooli poolt pakutavatest sõidutundidest jäi väheks, siis pidi Mari-Liis Tsernant (pildil) võtma lisatunde. Foto: Kristjan Teedema

Sageli reklaamivad autokoolid madala hinna pähe vaid miinimumpaketti. Erinevad koolituse käigus ilmnevad lisatasud võivad autokooli läbimise lõppmaksumuse kergitada mitmekordseks.

«Olin algul arvestanud 320 euroga, aga siis hakkas vaikselt juurde tilkuma – need raamatud, siis esmaabi, libedasõit, pimedasõit, need tuleb kõik enne ARKi minemist ära teha,» rääkis Atlanta autokoolis käinud Marianne.

Naise sõnul tuli tal iga täiendava sõidutunni eest maksta viis eurot rohkem kui tavaliste sõidutundide eest, ja seda otse sõiduõpetaja pangakontole.

Autokooli valimisel võib tihtipeale määravaks muutuda koolituse hind, mis aasta-aastalt on tõusnud. Siiski ei pruugi autokooli kodulehel reklaamitav hind olla lõplik ning koolituse ajal võivad ilmneda lisakulutused, millest kliendil esialgu aimugi polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles