Lasnamäel tegutseb võlts-IKEA

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idakeskuses tegutseb IKEA sildiga pood, mille juhataja ei teadnud, et ta ei või kaupa niisama müüa.
Idakeskuses tegutseb IKEA sildiga pood, mille juhataja ei teadnud, et ta ei või kaupa niisama müüa. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Lasnamäel asuvas Idakeskuses tegutseb IKEA sildi all pood, millel puuvad kokkulepped IKEAga kauba müümiseks. Poe juhataja on kindel, et võib kaupa sellisel moel edasi müüa.

Lasnamäel asuva Idakeskuse välisküljele on paigaldatud kollase ja sinisega autentne IKEA logo ja tõepoolest asub keskuses sees ka väike boks, mis sama mööbli ja kodutarvete firma nime kannab. Siiski tegutseb pood seal ebaseaduslikult, sest kokkuleppeid IKEAga neil ei ole.

«Jah, frantsiisi mul ei ole. Kui te peate silmas, et kas ma ostsin frantsiisi. Ei,» ütles kaupluse juhataja Andre Eidel. Küsimusele, mille alusel ta siis Ikea tooteid nende kaubamärgi all müüb, vastas mees, et ta lihtsalt ostab kaupa sisse ja müüb seda edasi.

Eidel oli imestunud, et ajakirjanikud tema poole sellise küsimusega üldse pöörduvad. «Kuni eilse päevani ma isegi ei teadnud, et see on probleem.» Ta väitis, et hakkas alles ajakirjanike arupärimise peale mõtlema, et ilmselt on midagi valesti. «Ma ei saa ka praegu ausalt öeldes aru. Kas ei tohi siis (Ikea kaupa edasi müüa – M.L.),» märkis ta.

Kaubale endale kehtib IKEA garantii.

Aktsiaseltsile Tasmo Ärigrupp kuuluva Idakeskuse üldnumbrilt võlts-IKEA poe kohta aru pärides teatati, et kolmandatele isikutele ei tohi nad oma poodide kohta infot jagada.

Eidel oli aga kindel, et IKEA kaupa on tal õigus oma poes edasi müüa, kuid tunnistas, et firma logo kasutamise osas peab konsulteerima juristiga. «Muidugi, kui ma ei saa logo seaduslikult kasutada, siis pean selle tõenäoliselt maha võtma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles