Lastefond toetas Ukraina sõja eest põgenenud raskelt haige lapse ravi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond toetas 7-aastase Ilja ravi.
Lastefond toetas 7-aastase Ilja ravi. Foto: Lastefond

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond aitas MTÜ-l Eesti Pagulasabi muretseda ravimeid sõjapõgenikust 7-aastasele Iljale, kel on diagnoositud ajukasvaja.

Kasvaja tõttu on häiritud nii lapse kehaline koordinatsioon kui ka tema kognitiivsed funktsioonid ning ta vajab kaks korda aastas kuuajast ravikuuri mitmete kallite ravimitega, teatas lastefond.

Viimatiseks detsembrikuiseks ravikuuriks aga perel, kes oli sõja tõttu põgenenud oma senisest elukohast Luhanskist Zaporižžja linna ning kelle ainsateks sissetulekuks talveperioodil on lapse invaliidsustoetus ja vanavanemate pension, raha ei jätkunud, mistõttu toetas lastefond Ilja ravi 250 euroga. Sellega kompenseeriti poisi ühe ravikuuri ravimite maksumuse.

«Kuigi üldjuhul lastefond välisriikide lapsi ei toeta, siis otsustati antud juhul teha erand, kuivõrd Ukraina riik on sattunud väga keerulisse olukorda ega saa seetõttu ajutiselt ise kõigi oma abivajajate eest hoolt kanda,» selgitas otsust lastefondi tegevjuht Sandra Liiv.

Tema sõnul sai toetuse üle otsustamisel määravaks ka asjaolu, et Eesti Pagulasabi poolt esitatud taotlus oli väga põhjalik ja põhjendatud.

MTÜ Eesti Pagulasabi on 2000. aastal rajatud organisatsioon, mis viib muuhulgas ellu ka humanitaarabi projekti Ukraina sõjalisest konfliktist põgenenud inimestele “Ukraina heaks!”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles