Perearstide arv Saaremaal võib veelgi väheneda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal võib perearstide arv väheneda.
Saaremaal võib perearstide arv väheneda. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kauaaegne Kihelkonna valla perearst Ain Aus on otsustanud ameti maha panna, mis võib viia selleni, et Saaremaale jäävad alles ainult perearstikeskus Kuressaares ning perearstipunktid Kärlas ja Orisaares.

Suuresti on Ausi otsust mõjutanud kahe pereõe surm lühikese aja jooksul, vahendab Meie Maa. Kihelkonna senine perearst ütles, et pärast viimase pereõe ootamatut kaotust ei pea ka tema tervis selles ametis suure töökoormuse tõttu enam vastu, mistõttu on ta palunud sotsiaalministeeriumil otsida väikevalda uus perearst.

«Väga raske seis on – küllap see tulevikus jääbki nii, et Kuressaares on üks perearstikeskus ning Kärlal ja Orissaares on perearstipunkt,» kommenteeris Kihelkonna abivallavanem Tormis Lepik ja avaldas vähest lootust uue perearsti leidmiseks.

Vallavanem Raimu Aardam siiski veel nii pessimistlik ei ole, sest lahkumisavaldust Aus veel lauale pannud ei ole ja ehkki see pole valla pädevuses, loodetakse siiski leida pereõde.

Refereeritud artiklit saab täies mahus lugeda tänasest Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles