Jõulud palmi all ja rannaliival: vaata, kuidas eestlased väljaspool kodumaad jõule tähistasid

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Klõpsa kaardil ja vaata, kuidas eestlased kaugel Eestist jõule tähistasid!

Austraallased veedavad jõulud rannas. Ega eestlasedki neile alla jää. «Grillisime sõpradega, ujusime, tantsisime ümber kuuse ja lugesime luuletusi,» loetleb Timmo Kägo-saunasoo, kuidas tema pühad veetis. Ka Triinu ja Jarmo olid ookeani ääres. Pärast sõid muffineid ja küpsetasid kalkunit.

Samal ajal istus Filipiinidel kohaliku pere keskel Sven Reimaa. Verivorstide asemel sõi riisi ja salatit ning vaatas, kuidas õed-vennad omavahel kingitusi jagasid: raha, kosmeetikat ja muud nänni.

«Lund ei ole ja kohutavalt palav. Harjumatu, et pole ehedat jõulukuuske ja karget pakast,» ütles ta.

Teele Kruuse ja Madis Liivamägi veetsid jõulud Argentiinas, Mendoza linnas. «24. detsembri hommikul me veel ei teadnud täpselt, kus me magame või jõuluõhtu veedame,» ütles Madis. Õhtuks avastasid noored end aga hostelis, kus jõulud võeti vastu basseiniga aias, pika laua taga rahvusvahelise noorte seltskonnaga. Pidulikuks õhtusöögiks tegi hosteli tätoveeritud perenaine traditsioonilist grilli.

Veetsid ka jõulud välismaal? Saada meile oma muljeid ja fotosid, et saaksime kaarti täiendada: marian.manni@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles