Jõulupuid ootab uus seksikas elu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsiline aluspesu võib olla tehtud hoopis okaspuudest.
Pitsiline aluspesu võib olla tehtud hoopis okaspuudest. Foto: SCANPIX

Üks Prantsuse  idufirma leidis lahenduse, mida teha jõulupuude okastega – neist saab siidine kangas, mis sobib hästi aluspesu tegemiseks.

Do You Greeni tehnoloogia järgi kasutatud kangast kirjeldatakse sõnadega «pehme kui siid, tundub kui kašmiir ja on kandes sama jahe kui lina», kirjutab Telegraph. Õhuke materjal on ideaalne rinnahoidjate, aluspükste, negližeede tegemisel. Do You Green asutaja Sophie Youngi sõnul on materjal nii mõnus, et pärast selle proovimist ei olegi soovtagi teisi kangaid kanda.

Ettevõte kinnitab, et lahustatud okastest tehtud kangas aitab reguleerida soojust, on looduslikult antibakteriaalne ning on hügieenilisem kui puuvillast või sünteetikast tehtud kangad.

Praegu on müügil ka teisi analoogseid kangaid, näiteks bambusest, kuid Green on esimene firma , mis kasutab kanga tegemiseks okkaid.

Kuigi kanga tegemiseks tuleb kasutada kemikaale, kinnitab Young, et tegu on keskkonnasõbraliku kangaga. Selle tootmiseks kulub vähem vett kui puuvillakanga tegemiseks ning värvimiseks kasutatakse mittetoksilisi kangaid.

Kangale on omistatud Öko-Tex märgis ning on pälvinud keskkonnateadlike moeinimeste tähelepanu, sest taaskasutab materjali, mis muidu raisku läheks. Kui praegu ostab firma puid ehitustelt, siis varsti loodetakse hakata kasutama majapidamistes üle jäävaid puid.

Firma müüb oma kaupa ka veebis ja nende pesu hinnad algavad paarikümnest eurost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles