Aknateibi paigaldus päädis inetu tüliga

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must kummine osa on tuuletõke, mis on riide küljest lahti tulnud. Lisaks ei kleepu enam ka kleepriba.
Must kummine osa on tuuletõke, mis on riide küljest lahti tulnud. Lisaks ei kleepu enam ka kleepriba. Foto: Erakogu

Majaehitaja Erki Linnu kinnitusel sai ta ökoloogilisi ehitusmaterjale müüvalt firmalt Tervemaja praakkauba, ettevõtte kinnitusel oli probleemi põhjus vale paigaldus.

Tartumaale energiatõhusat maja ehitav Erki Lind lasi paigaldada akendele tuule tõkestamiseks mõeldud teibi, mis pidi välitingimustes vastu pidama kuid, kuid andis järele juba kolme nädalaga.

«Kummiosa, mis peaks olema tuuletõke, oli aga teibi küljest eemaldunud ja teip ei kleepunud enam üldse,» ütles ta. Fassaaditööde tegija paigaldas selliseid teipe küll esimest korda, kuid jälgis majaomaniku sõnul täpselt Tervemaja juhataja Peeter Lossmanni antud suulisi juhiseid. Toote juhendis on kirjas, et teip CONTEGA EXO peab ilmastikutingimustele vastu kolm kuud. Lossmanni sõnul kehtib see aga ainult siis, kui teip on paigaldatud täpselt nii nagu juhendis kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles