Twitter hakkab uurima telefonide sisu

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Twitter hakkab edaspidi põhjalikumalt uurima oma kasutajate nutitelefonide sisu, et teada saada, milliseid teisi äppe kasutaja alla laeb.

Twitter tegi muudatusi oma süsteemis ning nüüdsest kogutakse app graphi kaudu andmeid selle kohta, milliseid teisi äppe telefoni omanik veel alla laeb ja kasutab.

 

App graph kontrollib aeg-ajalt telefoni sisu, et näha, milliseid uusi rakendusi kasutaja alla on laadinud. Põhjenduseks toob Twitter, et nii saavad nad oma kasutajale pakkuda rohkem personaalselt kohandatud infot ja soovitusi. Uuendus puudutab vaid Androidi ja iOSi kasutajad.

 

Täpsemalt püüab Twitter edaspidi paremini ära arvata, milliseid kasutajaid soovib omanik veel jägida. Lisaks hakkab rakendus tarbija uudisvoogu lisama säutse, mis võiksid talle huvi pakkuda ja näitama rohkem asjakohast reklaami.

 

Funktsioon aktiveeritakse kõigil kasutajatel automaatselt. Kes aga ei soovi, et app graph telefoni sisu jälgiks, saab selle oma Twitteri privaatsussätetes maha võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles