Üleliigsed toataimed saab annetada lastekodudele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekodudele on toodud juba rohkelt taimi.
Lastekodudele on toodud juba rohkelt taimi. Foto: Hansaplant

Kui lilleilu kipub elamises võimust võtma ja hakkab liikumisruumi piirama, saab üleliigsed taimed annetada aianduskeskuse Hansaplant abiga lastekodudele.

«Taimed tulevad suures osas klientidelt, kelle kodus on taimel kas kitsaks jäänud või nad lihtsalt ei sobi enam ümbritsevasse keskkonda ja selle tõttu jäävad taimed valgusepuudusesse,» rääkis Hansaplanti turundusjuht Anna Ansmitt. Mõned inimesed soovivad jällegi kodus taimi välja vahetada ja uusi sorte juurde tuua.

Taimed, mille välimus on kannatada saanud või mis vajavad lihtsalt lisaturgutust, istutavad aianduskeskuse aednikud ümber ja annavad neile lisaväetist.

«Traditsiooniliselt on ka sel aastal hästi populaarsed jõulukaktused, mis on aja jooksul väga suureks kasvanud, ning hoolitsemine ja õigete tingimuste pakkumine muutub juba keerukaks,» rääkis Ansmitt. Nagu ka varasematel aastatel on inimesed toonud vahvaid sukulente, mis sobivad hästi laste- ja perekodudesse, sest nende eest on väga lihtne hoolitseda. Tänavu on hakatud ka ekstra poest annetamiseks taimi ostma.

Kuna Hansaplanti kogutud toataimed lähevad sel aastal Kuressaare perekodusse ja Pärnu lastekülla, siis aitab pood selle kandi annetajatel lastekodudega ühendust võtta, et nad saaks taimed ise üle anda. «Võime garanteerida, et asutused, kuhu taimed lähevad, on nende üle eriliselt rõõmsad ning tänavad ka omalt poolt kõiki heategijaid,» lubas Ansmitt.

Taimi saab Hansaplanti aianduskeskusesse viia 2. novembrini. Tasub silmas pidada, et sügis on käes ja ilmad muutunud külmaks, nii et taimi tuleb ühest kohast teise viies külma eest kaitsta. Isegi viiekraadine ilm võib taimele hukatuslikuks saada. Kaitseks külma eest peaks taimed kindlasti paberisse mässima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles