Postisaadetise kättesaamine muutub lihtsamaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postisaadetised.
Postisaadetised. Foto: Andres Teiss

Alates tänasest, 9. oktoobrist ei ole vaja enam tuttava või lähedase postisaadetisele postkontorisse järgi minnes esitada volikirja, teatab Omniva.

Seni väljastati lihtsaadetis postkontoris üksnes inimesele, kelle nimele see oli saadetud. Lähedase või tuttava saadetisele järgi minnes oli vaja esitada volikiri. Nüüdsest piisab üksnes isikuttõendavast dokumendist ja aadressist, millele saadetis saadeti.

Lihtsaadetise viivad reeglina adressaadile kohale Omniva kirjakandjad. Kui see aga postkasti ei mahu, panebki kirjakandja postkasti teavituse ja saadetise saab kätte postkontorist.

Volikirja nõude kadumine võimaldab postifirma teatel saadetiste senisest kiiremat ja sujuvamat üleandmist postkontorites, kuna teenindajad ei pea enam aega viitma volikirja kontrollimisega.

Omniva kinnitusel on tegemist kauaoodatud muudatusega, mis teeb klientide elu lihtsamaks - senine ajale jalgu jäänud kord põhjustas palju nurinat.

Volikirja nõude kadumine puudutab üksnes lihtsaadetisi. Väärtuslikumate dokumentide ja esemete saatmiseks kasutatakse reeglina tähitud saadetisi ja neid muudatus ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles