DHL hakkab droonidega pakke laiali saatma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DHLi droon.
DHLi droon. Foto: Reuters / Scanpix

DHLi pakikopter toimetas edukalt Põhjameres maismaast 12 kilomeetri kaugusel asuvale Saksamaale kuuluvale  Juisti saarele saadetise ja pärast edukat katsetust alustas DHL Parcel regulaarlende mandri ja eraldatud saare vahel.

«Usun, et sarnane teenus leiaks Eestiski kasutust, kuna rannik on saari täis ning neile ligipääs pole alati lihtne,» rääkis  DHL Express Eesti tegevjuht Kristina Laaneots. Ta arvas, et näiteks saaks nii Haapsalust Vormsi saarele toimetada kiireloomulisi pakke.

DHL pakikopterit kasutatakse peamiselt ravimite vedamiseks mandrilt Juisti saarele kindlatel aegadel nädala sees ja nädalalõppudel. Pakikopterit kasutatakse ajal, mil näiteks praami või lennukiga saarele ei saa. Droon-kuller tõuseb õhku Norddeichi sadamast ja maandub Juisti saarel spetsiaalselt pakikopterile mõeldud maandumisplatsil. DHLi kuller võtab kopterilt paki ja viib selle adressaadile.

Ohutust jälgitakse DHLi pakikopterit mobiilsest maapealsest jaamast, et rikke või hädaolukorra tekkimisel saaks kohe üle minna käsijuhtimisele. Maapealne jaam on lennuliikluse lennujuhtidega püsiühenduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles