Reisijat hämmastasid Kalašnikovi piltidega T-särgid Tallinki poes

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantika laevas müüdavad T-särgid.
Romantika laevas müüdavad T-särgid. Foto: SCANPIX

Tarbija24 lugeja sai ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui nägi Tallinki laeva Romantika poes T-särke, millel on nii Kalašnikovi kui ka teiste vene päritolu relvade pildid.

«Sõitsime sõbraga Tallinki laevaga Romantika Stockholmi ning pardapoes tabas meid väga negatiivne üllatus – müügil on seal T-särgid, mis «reklaamivad» nii Kalašnikove kui ka teisi vene päritolu relvi, kasutades selleks nõukogude ning KGB sümboolikat ning kirillitsat,» nentis lugeja, lisades, et särgid rippusid just laste silmade kõrgusel.

«Kuidas saab selline toode olla müügil sellise «esindusfirma» poodides? Miks peavad üldse olema müügil tooted, mis ülistavad relvi? Pood oli täis lapsi,» ei mõistnud ta.

AS-i Tallink Grupi kommunikatsioonijuht Luulea Lääne tänas reisijat tähelepaneku eest. «Püüame edaspidi kaubavalikut kriitilisema meelega kaaluda. Relvatemaatika pole tõepoolest asi, mida presenteerida,» tõdes Lääne.

Samas on tema sõnul nõudlus selliste suveniiride järgi seletatav ilmselt sellega, et meie regiooni nõukogude ajalugu võib välisturistidele eksootiline tunduda, sest sel ajal puudus siinse kohta igasugune adekvaatne info.

«Edastasime oma koostööpartnerile, kes meile antud särke tarnib ja ka vastava sortimendi koostab, märkuse edaspidi tootevaliku osas hoolikam olla,» lisas Lääne, toonitades, et Tallink ootab reisijatelt alati tagasisidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles