Neste kaalub laimava autojuhi pärast politseisse pöördumist

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teedel liigub sõiduauto, millel on kaebekiri Neste tanklaketi vastu.
Tallinna teedel liigub sõiduauto, millel on kaebekiri Neste tanklaketi vastu. Foto: Lugeja pilt

Tallinna teedel liigub ringi sõiduauto, mis süüdistab Nestet 3000eurose kahju tekitamises, tanklakett kaalub juhi alusetu laimu pärast politseisse pöördumist.

Kui autojuhid märkasid möödunud nädalal Tallinna tänavatel ringi sõitmas kaasliiklejat, kelle autol oli süüdistus Neste tanklaketi vastu, tekitas see neis õigustatult küsimusi. Mustal sõiduautol seisis kiri: «See auto sõitis eile veel Neste tankla diisliga. Täna on kõik pumbad kutud. Remont pea 3000 eurot. Tervitused Nestele p***e keeratud nädalavahetuse eest. Heigo.»

Neste jaemüügijuht Kristi Pari kinnitas, et Nestet kritiseerivate kirjadega sõiduki puhul on tegu alusetu laimuga. «Kaalume tõsiselt politsei poole pöördumist, et taotleda õigusrikkumise lõpetamist,» lausus ta.

Jaemüügijuht selgitas, et antud juhul näitasid analüüsi tulemused, et tankla mahutis olnud kütus oli läbipaistev ja vastas diislikütuse standardile. «Auto paagis olnud kütus oli kahjuks hägune ega vastanud Eestis kehtivatele nõuetele. Läbiviidud ekspertiisiga on tõendatud, et Neste tankla mahuti vett ei sisaldanud. Sama fakti toetavad ka antud perioodil samas jaamas toimunud sajad tankimised, mille kohta ei ole lisaks laekunud ühtegi kaebust,» toonitas Pari.

Pari kinnitas, et kütuse kvaliteet on igale kütusefirmale väga oluline. «See on ka põhjus, miks meie kütus tarnitakse vaid Soomest Neste Oili tehastest meie oma terminali ning veetakse jaamadesse Neste Oili värvides autodega,» märkis ta.

Kui kliendil tekib kahtlus kütuse kvaliteedi osas, siis palub Neste tal kõigepealt auto teeninduses üle kontrollida. «Seejärel tellime kütuse analüüsi sõltumatust laborist. Kütuseproov võetakse nii tankla mahutist kui ka auto paagist,» selgitas Pari.

Proovid võtab sõltumatu labori töötaja ning proovide võtmise juures on klient ja kütusefirma esindaja. «Kütuseproovi võtmisel on tavaks, et iga osapool – klient, labor ja kütusefirma – saab proovist ühe plommitud eksemplari. See on vajalik selleks, et nii klient kui ka kütusefirma saaksid soovi korral teha kordusanalüüsi. Kui analüüside vastused on käes, saadab labor need Nestele ja meie omakorda edasi kliendile. See on meie tavapärane praktika ja nii tegutsesime ka sel korral,» lisas Pari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles