Toiduained, mis muudavad naeratuse valgemaks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õun muudab naeratuse säravamaks.
Õun muudab naeratuse säravamaks. Foto: SCANPIX

Fox News toob välja kaheksa toiduainet, mis on tervislikud ning muudavad lisaks ka hambad säravaks.

Ananass

Ananassis sisalduv ensüüm bromelaiin toimib nagu looduslik plekieemaldi ning aitab eemaldada hambakattu. Tsitruselised hõlbustavad sülje eritumist, mis puhastab hambaid loomulikult.

Spinat

Spinat, lehtsalat, lehtkapsas ja Šveitsi mangold sisaldavad mineraalühendeid, sealhulgas magneesiumit, mis aitab hambaemaili valgemaks muuta.

Õun

Õunad aitavad eemaldada hambakattu, õunhape teeb hambad valgemaks. Mõned puuviljad, aga ka juurviljad, nagu porgand ja seller, on looduslikult abrasiivsed hambapuhastajad ning aitavad plekke eemaldada.

Lõhe

Lõhe sisaldab oomega-3 rasvhappeid ja fosforit, mis tugevdavad hambaemaili. Lõhe on ka eriti hea D-vitamiini allikas, mis aitab kaltsiumil imenduda, mis on omakorda vajalik hammaste tugevnemiseks.

Maasikad

Nii nagu õuntes, leidub ka maasikates õunhapet, mis eemaldab plekke ja teeb hambad valgemaks. Loodusliku hambavalgendaja saab ise väga lihtsasti teha, tuleb lihtsalt segada purustatud maasikad poole lusikatäie soodaga.

Porgandid

Kui hambaharja pole käepärast, aitab porgandi krõmpsutamine suud puhastada toidujääkidest, samuti ergutab porgand sülje tootmist, mis omakorda takistab hambakatu teket. Lisaks sisaldavad porgandid palju A-vitamiini, mis kaitseb hambaemaili.

Sibulad

Sibulad sisaldavad väävliühendeid, mis tapavad hammaste lagunemist põhjustavaid baktereid. Küüslauk sisaldab samuti neid väävliühendeid.

Jogurt, piim ja juust

Piimatooted sisaldavad mineraalaineid, nagu kaltsiumit ja fosforit, mis muudavad hambaemaili tugevamaks. Jogurtis olevad valgud kinnituvad hammastele, kaitstes neid lagunemise eest. Kõvadel juustudel on aga valgendamise efekt, sest nende sõmer tekstuur aitab vabaneda väikestest toiduosakestest ja puhastada hambapinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles