Eesti esimesele kassikohvikule on annetatud tuhandeid eurosid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassikohviku perenaine Helen Jõudna.
Kassikohviku perenaine Helen Jõudna. Foto: Martin Ilustrumm

Septembris avab Tallinna kesklinnas uksed Põhjamaade esimene kassikohvik Nurri, mille jaoks on praeguseks annetatud üle 8000 euro - sisustuse eelarve on aga 15 000 eurot.

Hetkel käivad kohvikus ettevalmistused avamiseks – ruumide remont Tartu mnt alguses hakkab valmis saama, vaateaknaid ehivad Nurri logod, välja on valitud kohvikukassid, mööbel ja kiisude pesad.

Samuti on praegu koostamisel menüü, näiteks saab valida ka taimetoitu, gluteeni- ja laktoosivabasid roogi.

Kohviku perenaise Helen Jõudna sõnul on kassikohvikusse tööle soovijaid väga palju. Lõplikku valikut ei ole ta veel langetanud, kuid kindlasti hakkavad kohvikus tööle mõned Kasside Turvakodu pikaajalised vabatahtlikud, kellel on kogemusi nii kasside eest hoolitsemisel kui ka klienditeeninduses.

Kohvikus hakkab elama umbes kümme sõbralikku ja mänguhimulist Kasside Turvakodu kassi, keda külastajad saavad vaadata, silitada ja pildistada.

Kasside hulgast saab võtta oma perre uue lemmiku. Kohviku töötajad aitavad valida perele kõige paremini sobivat lemmikut, et loomad ei kaoks ära ega satuks tänavale. Samuti antakse nõu kasside pidamise, toitmise, kiibistamise ja steriliseerimise/kastreerimise teemadel.

Jõudna sõnul on Nurri sisustuse eelarve 15 000 eurot, mida kogutakse Hooandja lehe kaudu. «Täname kõiki neid, kes on juba toetanud ja loodame leida veel toetajaid, et kassikohvik septembris edukalt käivitada.»

Jõudna nentis, et kui ka 15 000 eurot kokku ei tule, siis kohvik avamata ei jää.

Kassikohvikut saab toetada kuni 8. augusti õhtuni.

Külastus hakkab maksma viis eurot, samuti on võimalik osta 100-eurone pilet pooleks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles