Belgia kohtunik soovib Euroopas tubakamüügi keelata

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid.
Sigaretid. Foto: SCANPIX

Belgia ringkonnakohtu kohtunik saatis Euroopa kohtule menetlemiseks kaks kohtuasja, mis paluvad keelustada Belgias sigarettide müük ja tubakatoodete maksustamine. Parima meelega keelustaks ta tubakatooted kogu Euroopa Liidus.

Kohtuasjades palutakse Euroopa Liidul keelustada Belgias sigarettide müük ja tubakatoodete maksustamine ning samas uurida, kas tubakatoodete müük on vastuolus Lissaboni lepingu, EL põhiõiguste harta ja ÜRO laste õiguste konventsiooniga, vahendas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee.

Baudouin Hubaux, Belgia suitsetamisvastaste esindaja ja Namuri ringkonnakohtu kohtunik sedastas, et «kõige parem tulemuse oleks see, kui kogu Euroopa Liidus keelataks tubakatooted või vähemalt pannakse paika tubakatootjate vastutus inimeste tervise kahjustamise eest.»

Euroopa Kohus peab otsustama, kas asi on menetlemiseks sobilik ning juhul kui menetlust alustatakse, on seisukohta oodata järgmise aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles