Šokolaadisõprade mõrud päevad on käes

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hershey oli esimesena suurtest tootjatest sunnitud šokolaadi hindu tõstma.
Hershey oli esimesena suurtest tootjatest sunnitud šokolaadi hindu tõstma. Foto: AFP/SCANPIX

USA suurim magusatootja Hershey oli sunnitud hindu tõstma, kuna kakaohind maailmaturul on kallinenud.

USA suurim magusatootja tõstab koheselt hindu kaheksa protsenti, teatas NBC News. Otse ettevõtte käest ostjatele seniste hindadega kaupa  kuni 12. augustini. Analüütikute sõnul järgneb Hersheyse otsusele ahelreaktsioonina ka konkurentide nagu Nestle ja Kraft Foods samalaadne hinnatõus. Hinnatõusu põhjuseks on kakaovõi kallinemine maailmaturul. Hershys tõstis viimati hindu ligi kümne protsendi võrra 2011. aastal.

Kakaoubade hind on tõusnud, kuna nõudlus nende järgi kasvab nii Hiinas kui Indias. USA suurima kakaoubade töötleja Blommeri tehase esindaja Kip Walki sõnul on tooraine hind aastaga kallinenud veerandi võrra. Walki sõnul tuleb selliste hindadega leppida ilmselt mõnda aega, samas ei välistanud ta, et need võivad veelgi kasvada. USAs tarbitakse aina enam tumedat šokolaadi, kuna seda peetakse tervislikumaks. Samas on selle šokolaadi tegemiseks vaja rohkem kakaoube.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles