Kümme populaarset ametit, mis kaovad

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stjuardesse jääb vähemaks.
Stjuardesse jääb vähemaks. Foto: SCANPIX

Tehnoloogia arengu ja digitaalsektori kasvuga kaob lähiaastatel vajadus töökohtade järele, mis põhinevad vanematel tehnoloogiatel.

CareerCast’i uus uuring järjestas kümme ametikohta, mille puhul prognoositakse rohkete töökohtade kadumist aastaks 2022, vahendab Business Insider.

Postiljon

USA tööjõustatistika andmetel kaob kõige kiiremini postiljoni amet. Kuna üha rohkem kasutatakse e-maili ja arveid makstakse internetis, siis prognoositakse, et aastaks 2022 väheneb töökohtade arv 28 protsenti.

Põllumees

Tehnoloogia areng lubab edaspidi vähema tööjõuga hakkama saada. Ennustatakse, et töökohtade arv väheneb 19 protsenti.

Näidukontrollija

Selle eriala töökohtade arv väheneb 19 protsenti, kuna üha rohkem kasutatakse kaugloetavaid arvesteid.

Ajalehe reporter

Kuna traditsioonilise ajalehe lugejaskond pidevalt väheneb, pole toimetustel enam nii palju reportereid vaja. Töökohti jääb vähemaks 13 protsendi võrra.

Reisiagent

Aina enam eelistatakse ise oma puhkusi planeerida, nii kaob ka vajadus reisiagentide järele. Töökohtade arv väheneb 12 protsenti.

Metsamees

Tehnoloogiliste uuenduste tõttu väheneb metsameeste töökohtade arv üheksa protsenti.

Stjuardess

Lennufirmade kärped ja ühinemised on viimastel aastatel juba palju stjuardesse tööta jätnud ning prognoosi kohaselt jääb töökohti veelgi vähemaks - töökohtade arv väheneb seitse protsenti.

Puurpingi operaator

Tehnoloogiliste uuenduste tõttu pole tulevikus enam nii palju puurpingi operaatoreid tarvis - töökohti jääb vähemaks kuue protsendi võrra.

Trükitööline

Kuna tööd tehakse aina enam digitaalselt, vajatakse tulevikus ka vähem trükitöölisi. Töökohtade arv väheneb viis protsenti.

Maksuhaldur

Kuna paljud ettevõtted ajavad juba kõiki asju elektrooniliselt, pole tulevikus enam nii palju maksuhaldureid vaja ning töökohtade arv väheneb neli protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles