Müüjad kahtlevad, kas kurgi hind enam langeb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgid Pärnu turul. Pilt on illustreeriv.
Kurgid Pärnu turul. Pilt on illustreeriv. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Praegu müüakse turgudel värsket kurki hinnaga 1,20-3,50 eurot kilo, müüjate sõnul ei tarvitse hind enam langeda.

Nõmme turul neljandat aastat erinevate talude kaupa müüv Julia Mentjuk pakub Pärnumaa kurki hinnaga kolm eurot kilo. Ta kinnitas, et juba ostetakse usinalt kurki sissetegemiseks. «Kliendid ostavad ikka 2-3 kilo kaupa ja teevad sisse. Värske kurk on üldse väga populaarne kaup,» lausus ta.

See, kui kauaks kurki jätkub, sõltub müüja sõnul ainiti ilmast. «Raske on isegi öelda, kas hind langeb. Mullu jõudis meil kurgi kilohind 2,5 euroni, aga tänavu sõltub kõik ilmast – kas tuleb kuumus või jahedus,» arvas ta.

Nõmme turul müüakse kurke kilohinnaga 2-3,50 eurot. Keskturul saab kodumaist kurki soodsamalt (1,20-2,30 eurot). Sealsete müüjate sõnul kurgi hind enam ilmselt ei lange, pealegi polevat saak tänavu kuigi hea. Peipsi kurki müünud meesterahvas sõnas, et kurk väga ei kasva ja vahepealsete kehvade ilmadega mädanesid pooled kurgid põllul ära.

Samas kinnitas Räpinas kurke kasvatav Kalmer, et «kurk ei lõppe veel kuhugi». «Nüüd kui läheb soojaks, tuleb kurki küll,» ütles ta.

Pärnu turu müüjad toonitasid samuti, et kurgisaak sõltub ilmast ja arvasid, et pigem kurgihind enam väga odavamaks ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles