Maasikate hind kerkis lakke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad Pärnu turul.
Maasikad Pärnu turul. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Postimees käis turgudel uurimas, millised on maasikahinnad ja kui kauaks neid veel jätkub.

Kui veel üle-eelmisel nädalal maksis kõige odavam maasikakilo Tallinna turgudel 1,70 ja möödunud nädalal 2,80 eurot, siis nüüd küsitakse ka kõige pisemate maasikate eest juba 3,50 eurot. Ilusate suurte maasikate hind on tõusnud kuue euroni.

Pärnu turul maksab maasikakilo 3,80-6 eurot. Müüjad kinnitasid, et maasikahooaeg hakkab lõppema ja suurt lootust, et hind alaneb, ei ole.

Keskturul, Nõmme turul ja Tartu turul jääb maasikakilo hind vahemikku 3,50-6 eurot. Möödunud nädala reedel oli kõrgeim kilohind veel 4,50-5 eurot.

Tartu turu maasikamüüja märkis, et maasikate valmimisaeg hakkab otsa saama. «Ega järgmisest nädalast kauem ei saa,» tõdes vanaproua.

Võrumaa Mustangi talu peremees Aarne Musting kinnitas, et Lõuna-Eestis oli tänavune maasikasaak üleüldse kesine – marjad olid väikesed ja nüüd hakkavad needki otsa lõppema. «Vihm tegi marjadele palju kurja. 2-3 nädalat pidevalt sadas ja suured marjad hukkusid kõik põllul ära,» lausus Nõmme turul maasikad müünud mees.

Mustingu hinnangul maasika hind enam väga palju langeda ei saa, kuid hinna dikteerib mõistagi turg. «Kui ma oma maasikaid siin ära ei müü, siis eks ma olen mõistagi sunnitud hinda langetama, aga väga palju ta enam kukkuda ei saa,» tõdes ta. «Kauaks enam kodumaist maasikat pole.»

Keskturu müüjad toonitasid, et kes veel maasikat varuda tahab, peab ruttu ostma tulema, sest varsti on maasikahooaeg läbi.

Eesti maasikakasvatajate liit teatas juba juunis, et tänavune maasikasaak tuleb Eestis tavapärasest umbes viiendiku võrra väiksem, kuna talvine külm tegi taimedele liiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles