Lugeja küsib: kas Elroni üheeurone teenustasu on ikka seaduslik?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong Viljandis.
Elroni rong Viljandis. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Kas see on seaduslik, et Elron küsib Tallinna-Tartu ja Tallinna-Viljandi rongides nullpileti väljastamise eest üheeurost teenustasu, kui neil on ühistranspordiseadusega pandud kohustus koolieelikutele ja puudega inimestele tasuta sõit võimaldada? Seda nullpileti teenustasu näeb, kui valida sõiduplaanis konkreetne väljumine ja klikkida «vaata» nupule. Tallinna-Pärnu suunal näiteks ei ole seda teenustasu,» uurib lugeja.

Vastab Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste.

Diiselrongide I klass on Elroni poolt reisijale pakutav mugavusteenus ja I klassis ei ole vedajal kohustust pakkuda ÜTS-is ettenähtud soodustusi. Vedajal on õigus määrata ise I klassis reisimise tingimused.

Oma kulude katmiseks on Elron kehtestanud I klassi pileti kirjeldatud sooduspileti ostmisel ühe euro suuruse teenustasu, tavaklassis antud pileti ostmiskohustust ega seega ka teenustasu ei ole ning sellega on Elron täitnud seadusest tulenevad kohustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles