Kurioosum: kohviku lastenurk asub taarakastide taga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reval Cafe mängunurga ees kõrguvad taarakastid.
Reval Cafe mängunurga ees kõrguvad taarakastid. Foto: Lugeja foto

Ühte isa teeb murelikuks asjaolu, et paljud söögikohtade lastenurgad on tegelikult lastele ohtlikud.

«Lastesõbralikkus on teema, mis on tõesti hinge läinud. Kui laste mänguasju ja -platse tootvatele firmadele on esitatud tohutud nõuded, siis laste mängutubadele ja ka mängunurkadele neid ei ole või siis vähemalt ei järgita,» kirjutas ta. Seal  on palju katkisi mänguasju, mõned neist on suisa ohtlikud.

«Rääkimata sellest, et mängunurk ehitatakse sellisesse kohta, et hoia kahe käega peast kinni,» oli ta pahane. Mees tõi näiteks Telliskivi Reval Cafe mängunurgast, mis asub tagumise välisukse ees, taarakastide vahel. «Pildistaja seljataha jääb lahtise uksega köök ja pildistajast paremale kohvik ise, kust ei ole võimalik lapse tegemisi jälgida. Eriti vinge on mõte, lapsed välisukse ette istutada kust võimalik hõlpsalt tänavale lipsata rääkimata tuuletõmbest,» oli ta nördinud.

Reval Café tegevjuhi Rene Treifeldti kinnitusel pole ohtu, et lapsed tänavale pääseksid, sest see välisuks on lukus. Ta oli kursis sellega, et kohvikurahvas taarat seal ladustab, kuid tema jaoks tuli üllatusena, et lapsevanemad selles ohtu näevad. Tegevjuhi kinnitusel pole keegi sellest kohvikut teavitanud. «Meil on seal väga tegus kohvikujuhataja, ta kindlasti oleks reageerinud,» sõnas Treifeldt. Ta lisas, et eks see ole Eestis tüüpiline käitumine – esmalt minnakse ajakirjandusse, selle asemel et asjaosalistele öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles