Katse: milline erinevus on Eestist ja Soomest ostetud mähkmetel?

Triin Ärm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pampers
Pampers Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tarbija24 toimetus palus seitsmekuuse poisipõnni vanematel järele proovida, kas põhjanaabrite juurest soetatud mähkmed erinevad kuidagi nendest, mida leiab Eesti poodidest.

Isa Karli ja ema Inessa panid väikesele Erickule katsetamiseks jalga Pampers Activi mähkmed.

Karli ja Inessa kodusest katsest selgus, et üle lahe toodud  mähkmed püsisid lapse jalas kindlamini kui Eesti omad. Kohalikust poest ostetud Pampersid kippusid paigalt liikuma, tekitades vanematele lisatööd. Näiteks immitses selja tagant välja mähkme tahtkem sisu, mille tõttu tuli lapsel kõik riided ära vahetada. Vanematele tundus, et Soome mähkmetel pidas kaka kinni seljal asuv riba ja lisakangas.

Suuri erinevusi märkasid lapsevanemad ka mähkmete kinnitustes. Kui Soome omadel võis kleepse lahti võtta pea lõputult, ei tahtnud Eestist ostetud jäägikonteinerite kinnitused pärast teist korda avamist enam üldse kinni jääda.

Perele tundus, et kuigi mähkmed kestsid sama kaua, «hingasid» Eesti omad vähem ja olid katsudes ka kuidagi kilesemad. Soome mähkmete plussina toodi veel välja, et nende puhul oli kohe aru saada, kui laps oli oma häda sinna juba ära ajanud, sest mähe oli katsudes kergelt niiske.

Pampersite erinevuste selgitamiseks võtsid pisipoja vanemad ette mähkmepakkide etiketid. Neid lugedes selgus, et Eestisse tuuakse Pampers Activa mähkmeid Poolast, samal ajal kui Soome imporditi samu mähkmeid aga Saksamaalt. Nende sõnul jäid ka hinnad kahes riigis üsna samaks, kuigi pigem olid mähkmed põhjanaabrite juures isegi odavamad.

Kommentaar:

Malgosia Mejer

Pamperseid maale toova ettevõtte Procter&Gamble Kesk-Euroopa pressiesindaja

Pampers pakub erinevatele turgudele mitut erinevat tootesarja, et tulla vastu emade soovidele, kes kõik hoolivad oma lapse tervisest. Laia tootevaliku puhul on ka palju erinevaid koostisosi ja funktsioone, mis vastavad erinevate tarbijate vajadustele, erinevate riikide tarbimisharjumustele ning eelarvetele. Sellest hoolimata hoiame ülemaailmselt oma toodete puhul tähtsal kohal kvaliteeti ning kuivust, mis on ühtsed kõikide turul saadaval olevate tootesarjade puhul.

Spetsiifilistele tarbijaküsimustele on keeruline vastata, kui ei ole täpselt teada millisele Pampersi tootele need viitavad kuna tootenimed võivad aja jooksul muutuda- isegi kui paki sisu jääb samaks. Vastame hea meelega detailsemalt selle tarbija küsimustele, kui ta võtab ühendust meie tarbijainfo telefoniga. Üldjuhul on Eestis ning Soomes müüdavad tooted peaaegu identsed, kuid võivad olla erinevalt pakendatud või erineva alaliigitusega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles