Valitsus lükkas vanemahüvitise paindlikumaks muutmise kava tagasi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus otsustas täna mitte toetada sotside algatatud eelnõu, mis oleks vanematele andnud paindlikumad valikuvõimalused vanemahüvitise kasutamiseks ja lapsega kodus olemiseks.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon algatas vanemahüvitise muutmise seaduse eelnõu sooviga muuta praegust vanemahüvitiseskeemi nii, et vanemad saaksid ise otsustada, kas olla kodus kogu vanemahüvitise aja järjest või võtta sellest mis tahes osa välja sobival ajal kuni lapse kaheksa aastaseks saamiseni või esimese kooliaasta lõpuni.

Teiseks sooviti eelnõus, et vanemahüvitist saaks välja võtta ka päevade kaupa, jagades ema ja isa vahel kas nädalad või ka nädalapäevad, mil emb-kumb on lapsega kodus. Eelnõu autorid leiavad, et paindlik süsteem lihtsustaks naiste tööturule naasmist ja suurendaks nende konkurentsivõimet tööturul.

Sotsiaalministeerium tegi valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada, kuna eelnõus puuduvad lahendused, kuidas tööandja vastavaid arvestusi läbi viima peab, ja valitsus jagas seda arvamust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles