Vaata, mida kõike hobiaednikud kasvuhoones kasvatavad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvuhoone.
Kasvuhoone. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbija24 üleskutsele küsimusega, mida kasvatatakse kasvuhoones lisaks kurgile ja tomatile, laekunud vastustest nähtus, et hobiaednikud pistavad mulda palju erinevaid ning eksootilisemaidki taimi.

Tomati ja kurgi kõrval paigutati kasvuhoonesse palju klassikalisi aiaviljamaa taimi nagu redis ja paprika või maitserohelisi nagu till või petersell. «Tomat, kurk, redis, salat, till, sibul, paprika. Rohkem see aasta ei hakanud panema – ega see kasvuhoone lõpmata suur kah pole!» loetles üks lugeja. Teine hobiaednik teatas, et paneb ühele poole redise, teisele tilli.

Selgus, et suurt populaarsust on lugejate kodudes kogunud ka basiiliku kasvatamine. Näiteks Mari kasvataski lehtsalatite, tilli ja paprika kõrval kasvuhoones basiilikut. Populaarse basiiliku kõrval leidus ka rukola kasvatajaid. Asti ja Violetta kasvuhoonest võis leida baklažaani.

Populaarne oli kahtlemata tšillikaun. «Lisaks tomatile, paprikale ja kurgile on porgand, tšilli ja paksoi,» tõi välja Kärt. «Tomatiga koos kasvavad meil salat, sibul, tšilli, paprika ja palju teisi maitsetaimi,» lisas Marit.

Kasvuhoones prooviti kasvatada ka füüsalit. «Sai füüsalit kasvatatud, kasvab hästi. Kahjuks jätab maitse soovida, nii et see kord jäi ka viimaseks,» teatas üks lugeja. «Lisaks tomatile on kasvuhoones paprikat ja proovin see aasta ka füüsalit kasvatada. Kõik ülejäänu kasvab väljaspool kasvuhoonet,» täiendas teine. Füüsalit kasvatasid ka Elmo, Kristiina ja Kai.

Kats nagu ka nii mõnigi teine kasvatasid kasvuhoones melonit, arbuusi või viinamarju. «Paprika ja arbuus. Ühes kasvuhoones kasvavad. Arbuus tuli eelmisel aastal väga hea. Kurki sel aastal ei kasvatagi, teises kasvuhoones on ainult tomat ja basiilik,» kirjeldas hobiaednik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles