Eesti Postil kulub ajakirja postkasti toomiseks viis päeva

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees.
Postimees. Foto: Laura Oks

Kui seni jõudis Economist Sakus elava tellija postkasti üks päev pärast Tallinna jõudmist, siis nüüd võtab 15 km pikkune teekond aega viis päeva. Algselt probleemi eitanud postifirma tunnistas päevi hiljem, et tegu on nendepoolse eksimusega.

«Eelmisel nädalal jäin ilma kolmest Postimehest. Laupäeval lohutati, et postkontori nimekappidesse ei tulnud enam mitte ühtegi,» kirjutas nördinud lugeja. Ta rõhutas, et ta ei ela seejuures Soomaa päramises Metsakülas, vaid 16 km kaugusel Viru väljakust, Sakus.

«Mul oli lihtsalt kahju kohalikest postitöötajatest, kes taas käsi laiutasid ja vabandasid: Eesti Post tegelevat kulude minimeerimise ja postimarsruutide optimeerimisega. Paari nädalaga olevat olukord drastiliselt muutunud, halvemuse poole,» kirjutas mees.

Ta kurtis, et 25 aastat on ta Economisti saanud Eestisse saabumise õhtu järgsel hommikul, seda omal ajal Tallinnas kui ka praeguses asukohas. Nüüd on optimeerimine jõudnud nii kaugele, et enamasti jõuab see väljaanne kohale neli, vahel isegi viis päeva hiljem.

«Ma vabandan, aga tegemist pole ei kudumishulludele ega rohenäppudele mõeldud väljaandega, mille saabumises nädal siia-sinna pea midagi ei muuda. Arenenud Euroopas on see päevapoliitiline väljaanne tellijal käes kas juba mõni tund pärast ilmumist või hiljemalt järgmisel päeval,» oli ta pahane.

Mehe sõnul algasid probleemid väljaannetega pärast seda, kui Saku posti töötlemine optimeeriti Keilasse. «Kohalikus postkontoris ollakse tekkinud olukorras võimetud, saavad ainult käsi laiutada, sest puudujäävaid eksemplare neil ju enam pole,» tõdes ta.

Eesti Posti (Omniva) kommunikatsioonispetsialisti Erki Varma kinnitusel ei muutunud Saku postitöötluse liikumisega Keilasse klientide jaoks midagi, asjad lähevad kandesse ikka samal päeval.

«Economist on sedalaadi ajakiri, mis tuleb Eesti Posti sisse «leibeldatuna» ehk sinna on tellija aadressid juba peale kleebitud. Eesti Postil ei ole selle ajakirjaga seoses mingeid täiendavaid tegevusi. Nii nagu ajakiri meieni jõuab, nii läheb see järgmine päev ka välja,» kinnitas ta.

Kuna postifirmal on enam kui 1000 igapäevast kanderingi üle Eesti, siis sellise logistilise mahu juures tuleb erinevaid tõrkeid Varma sõnul ikka vahel ette, olgu siis põhjuseks ekslik aadress või ebamääraselt tähistatud kirjakast.

«Arvestades töö mahtu, on probleeme pigem vähe kui palju ja seda eelkõige tänu meie kirjakandjatele, kes tunnevad kohalikke eripärasid ja inimesi,» seisis tema esimeses vastuses.

Pärast mitmepäevast uurimist tunnistas postifirma, et probleem on ikkagi nende töökorralduses. «Pärast põhjalikku uurimist tuleb tunnistada, et Postimehe kandega nimekappidesse Sakus oli meil tõepoolest 21. nädalal (19.-25. mai) tõrge, mis nüüdseks on kõrvaldatud. Saamata lehed jõudsid lugejani järgmisel nädalal,» ütles Varma.

Economisti hilinemist põhjendas ta sellega, et see ajakiri jõuab Eesti Posti reedel ning kuna Saku postkontor on pühapäeval ja esmaspäeval suletud, saab lugeja selle kätte alles teisipäeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles