Aastas tekib pangaautomaatide töös suuri katkestusi mõnel korral

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat.
Pangaautomaat. Foto: Peeter Langovits

Kui eile lakkasid Rootsis ühtäkki kõik sularahaautomaadid töötamast, siis Eestis pole see kuigi tõenäoline, kuna meie pangaautomaadid pole ühe haldusfirma käes.

Küll langevad meilgi aeg-ajalt ühe või teise panga sularahaautomaadid rivist välja. «Kuna tegemist on ikkagi tehnikaga, siis on kõik võimalik,» nentis Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Eestis tuleb selliseid katkestusi aastas korra-paar ette. «Pangad teevad selleks kõik, et neid ei juhtuks. Meie kesksüsteemid on turvatud tagavaralahendustega ning kõikide süsteemide korrasolekut jälgime ööpäevaringselt,» rääkis Siilivask, kelle sõnul asutakse katkestuse puhul kohe probleemiga tegelema.

Olukorda, kus kõik Swedbanki automaadid oleksid tundide viisi maas, Siilivask ei mäleta. «Siiski on aastate jooksul tulnud ette olukordi, kus lühikese aja jooksul katkestusi esineb. Tavaliselt on need olnud seotud mõne üksiku lokaalse masinaga, millega on midagi juhtunud,» lisas ta.

SEB panga pressiesindaja Silver Vohu sõnul ei tohiks Eestis kõiki sularahaautomaate puudutavat side- või elektrikatkestust tekkida. Millal aga SEB pangal viimane suurem katkestus oli, Vohule ei meenu. «Kui meil on hooldustööd, siis kaardimaksed ja sularahaautomaadid hoitakse ikka töös,» lausus ta.

«Paar korda aastas on meil suuremad hooldustööd ning on juhtunud, et me pole automaate planeeritult tööle saanud, kuid üldjuhul tehakse hooldustöid siiski öösel,» lisas Vohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles