Plaadimängijaid ostavad keskealised

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Helitehnikapoe kogemuse järgi noori plaadimängijad ei huvita, neid ostavad pigem keskealised.

Tallinnas asuva Audiovideopoe kodulehel on väljas rikkalik valik vinüülplaadimängijaid, kuid poes neid kohapeal pole. Kuigi huvi vinüülplaadimängijate vastu on pisut kasvanud, ostetakse neid siiski nii vähe, et ostusoovi korral tellitakse välja valitud seade Euroopas asuvast kesklaost.

«Neid ostavad 45-aastased ja vanemad, noortele ei ole seda üldiselt vaja,» rääkis Audiovideopoe müüja Raimond Bauman. Nende poes algab plaadimängijate hind 151 eurost ja küünib 1300ni.

«Eks plaadimängija hind sõltub sellest, palju kotis raha on,» ütles müüja naerdes. Kui ostjal on kodus juba olemas 2000 eurot maksev korralik stereosüsteem, siis valitakse ka plaadimängija kallimast hinnaklassist. Kui aga kodus on mõnesajaeurone kodukino, ostetakse odavam variant.

Müüja sõnul valib klient üldjuhul sobiva plaadimängija kodulehelt välja, vahel harva tullakse poodi nõu küsima. «Aga selliseid aparaate ostavad inimesed, kes teavad täpselt, mida nad tahavad,» tõdes ta.

Kui valitud plaadimängija on kesklaos olemas, kulub selle kohale jõudmiseks kuni seitse päeva. Kui laos soovitud mängijat ei ole, võtab odavama variandi kättesaamine aega kuni kuu, eksklusiivsemate mudelitega läheb veelgi kauem aega.

«Me müüme eri toonides Regat, näiteks sinist tuleb oodata kolm kuud,» rääkis Bauman.

Audiovideopood müüb paar vinüülplaadimängijat kuus, novembris-detsembris ostetakse neid rohkem, suvel vähem.

Mis maksab?

Valik vinüülplaadimängijaid igast hinnaklassist

•    Retromudel Lenco TT28R, 69 eurot, ilike.ee

•    Kenwood, 89 eurot, Euronics

•    Lenco TCD974, 139 eurot, ilike.ee

•    Denon DP-29F, 151 eurot, Euronics

•    Sony, 199 eurot, Euronics

•    Dual CS 420, 320 eurot, Audiovideopood

•    NAD C 552, 349 eurot, Audiovideopood

•    NAD C555, 466 eurot, Audiovideopood

•    Marantz TT-15S1, 1342 eurot, Audiovideopood

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles