Ministeerium: pildid suitsupakkidel ei hirmuta

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobrist ilmusid Suurbritannias sigaretipakkidele suitsetamise vähiriskidest teavitavad fotod.
Oktoobrist ilmusid Suurbritannias sigaretipakkidele suitsetamise vähiriskidest teavitavad fotod. Foto: AFP / Scanpix

Kui käitumisteadlaste hinnangul on Euroopa Liidu otsus kleepida sigaretipakkidele fotod suitsetamise tagajärgedest üks järjekordne hirmusõnumi edastamise kampaania, siis sotsiaalministeerium leiab, et pildid ei hirmuta kedagi.

«Mis puudutab tubakatoodete pilthoiatusi, siis hetkel kasutusel olevad pilthoiatused on pigem informeeriva iseloomuga ning maailmas kasutusel olevatest pilthoiatustest ühed pehmemaid,» arvas sotsiaalministeeriumi teavituse peaspetsialist Armo Vask.

Uued väljatöötatavad pilthoiatused, nagu ka hetkel kasutuselolevad, valitakse Vase sõnul välja tuginedes erinevatele teaduslikele uurimustele ning olulisim kriteerium on pilthoiatuse efektiivsus. Efektiivsust testitakse tema kinnitusel ka eelnevalt sihtgrupi peal.

«Terviseohu hoiatuste eesmärk ei ole mitte inimeste hirmutamine vaid inimeste informeerimine tubakatarbimisega seotud tervisohtudest. Üldine pilthoiatuste toimimine on praktikas tõestatud ning pilthoiatused on kasutusel üle maailma rohkem kui 50 eririigis,» lisas Vask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles