Kummalised helistaja numbrita kõned häirivad EMT ja Elisa kliente

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Viimaste nädalate jooksul on taas hoogustunud välismaalt tulnud n-ö piraatkõned mobiilidele, millega pommitatakse mõnd klienti pea iga päev, kirjutab Saarte Hääl.

Kummalisi helistaja numbrita kõnesid on viimasel ajal taas tulnud näiteks EMT ja Elisa klientidele, kelle telefon heliseb, lülitub seejärel välja ja natuke hljem ise sisse.

EMT avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul on kliendid tegelikult taoliste kõnede puhul igati kaitstud ja mingit petuskeemi ohvriks langemist juhtuda ei tohiks. Samas ei saa EMT taoliste kõnede edastamist ka kuidagi blokeerida, sest ka nende võrku läbib kõne juba ilma numbrita.

Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski tunnistas samuti, et sarnaseid kõnesid on nende klientideni jõudnud ligi tuhat.

Lisaks juba mainitud petukõnedele on paari viimase kuu jooksul jõudnud Eesti elanikest telefonikasutajateni ka kummalised kõned Jaapanist, milles helistaja tutvustab end inglise keeles kui Tokyo börsimaaklerit ja soovitab kindlasti nende börsil investeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles