Eesti Gaas maksab klientidele raha tagasi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Gaasi klienti tabas meeldiv üllatus – arvelt nähtus, et gaasifirma võlgneb talle 75 eurot. Eesti Gaas põhjendab seda tulukuse piiri ületamisega.

Konkurentsiamet on paika pannud, et gaasimonopol ei tohi liiga suurt kasumit teenida. «Me ise jälgime aasta tulemi kujunemist ja tegelik tulem selgub alles aasta lõppedes. Siis teeme arvestuse ja kui oleme ületanud tulukuse piiri, tasaarveldame raha klientidele tagasi,» selgitas Eesti Gaasi turundusjuht Marge Randmaa.

Tasaarveldus kajastub kõikide klientide arvel. Summa suurus sõltub Randmaa sõnul sellest, millise hinnagrupiga gaasi klient tarbis ja milline oli aastane tarbimiskogus.

Ta lisas, et Eesti Gaas jäi kahel eelneval aastal tegeliku tulemiga allapoole lubatud piire ja seetõttu tasaarveldust ei tehtud.

Esimest korda tegi Eesti Gaas tasaarvelduse 2010. aasta lõpus. Enne seda kehtis kodutarbijatele teine hinnaregulatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles