Nagu kaks tilka vett: saiakeste kummaline erinevus

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juusturullid.
Juusturullid. Foto: Lugeja foto

Tarbija24 lugeja avastas, et kahes täpselt samas Euroleiva tootes nimega Juusturullid sisaldab pakend erineva kaaluga pirukaid.

Kui üks pakend kaalub 145 grammi, siis teine 160 grammi. Pakendi peal lubatakse, et toote kaal on 120 grammi. «Silma järgi tundus, et kaaluerinevus on veelgi suurem,» kommenteeris ostja. Ühe paki Juusturullide hind jäi 1 euro kanti.

Euroleiva tootmisjuht Lii Schvarzstein selgitas, et kuigi nimetatud tooteid valmistatakse masinaga liini peal, siis tekib ikka vigu. «Paraku on niimoodi, et ka masin ei anna ideaalse täpsusega tüki kaalu – see ikka kuigipalju kõigub. Kui tükeldaja samm kõigub, siis tulevad ka kohe grammid lisaks,» sõnas ta.

«Pakendi sees on kaks rullikest ja kui seal üks on juba 6-7 grammi raskem, siis see vahe tulebki kokku pea 15 grammi. Praegu kaaluvad mõlemad pakid ikkagi rohkem, mitte vähem, kui lubatud,» ütles tootmisjuht.

Schvarzstein tõdes, et kui etiketi peal on kaaluna kirjas 120 grammi, siis toode võib olla raskem, küll aga mitte kergem. Tootmisliinilt tulnud pirukad kaalutakse Euroleivas ka üle – ülekaalulised pirukad saadetakse müüki ja alakaalulised eemaldatakse. Tootmisjuhi sõnul pannakse tavaliselt müüki ikka veidi raskem pakend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles