Algajate kokkade seitse peamist viga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukokad.
Kodukokad. Foto: Panther Media / Scanpix

Professionaalne kokk ja restoraniomanik Johnathan Law jagab USA küsimuste-vastuste portaalis Quora seitset tüüpilisemat viga, mida hobikokad kipuvad tegema.

Law, kes ise juhib Hiinas Shenzheni linnas kaht restorani, usub, et valdavat osa nendest vigadest saab vältida, vahendab Business Insider.

1. Roog maitsestatakse üle. Law nentis, et kasutas varem toitude maitsestamisel hulga erinevaid vürtse, kuid see ajas sööjat maitse osas ainult segadusse. «Heal roal peaks olema kõige rohkem 3-4 erinevat esmast maitset, millele lisanduvad maitsetaimed.»

2. Panni ei kuumutata alguses piisavalt kaua. Panni tuleb kuumutada 5-7 minutit.

3. Toitu segatakse pidevalt. Paljud inimesed arvavad Law sõnul, et millegi keetmisel tuleb seda alati segada. Toit peaks tegelikult kauem kaane all hauduma.

4. Küpsetiste puhul ei kasutata ahjus termomeetrit. Law sõnul kindlustab just see väike ja mitte eriti kallis töövahend, et pirukad ja koogid täiuslikud välja tuleksid.

5. Hautisele lisatakse liiga palju vedelikku. «Olen näinud, et mõni inimene lisab hautades nii palju vett või veini, et liha on täiesti läbi vettinud,» ütles Law ja lisas: «Ärge tehke seda. Keetmisel ja hautamisel on vahe.»

6. Küpsetades asendatakse koostisaineid nendega, mis maitsevad sarnaselt. Law hoiatab, et sel juhul tuleb veenduda, et tead kindlasti ka lisatava aine keemilisi omadusi. Vastasel korral võib juhtuda, et su küpsetis on täiesti rikutud.

7. Kastmetele lisatakse liiga palju tärklist. Inimesed on Law sõnul kastmete puhul liiga kärsitud ning lisavad kastme paksemaks tegemiseks jahu või maisitärklist. Parem oleks siiski oodata. Kui lisada liiga palju tärklist, siis on toit lõpuks maitsetu, teraline ja vastik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles