Lugeja küsib: kas on taime, mis tõstaks seksuaalset aktiivsust?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kibuvitsast võib abi olla ka voodielu elavdamisel.
Kibuvitsast võib abi olla ka voodielu elavdamisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Soovin teada, kas on mõni taim mis aitab seksuaalset aktiivsust turgutada? Ja kuidas sel puhul tarvitada?» küsib lugeja.

Vastab Karepa ravimtaimeaia perenaine Katrin Luke.

Kahjuks ei näe ma, kas on tegu naise või mehega. Aga eelkõige peaks tarbima taimi, mis annavad elujõudu: vitamiine, mineraale. Eesti taimedest on põdrakanep, kibuvits, nõges, raudrohi, kibuvitsamari - teena. Kibuvitsamarjast saab ka toormoosi teha, kasvõi mahlapressiga suuremarjaga sortidest. Pihlakamarjad meega, astelpaju mahl jne. Inimene peaks olema puhanud ja stressist vaba. Lisaks tarvitada laukusid, eriti head on sperma kvaliteedi parandamiseks murulauk, külmpressiõlid, kala, kalamari.

Meeleolu loomiseks on kasutatud roosi- ja kibuvitsaõisi või nende eeterlikke õlisid vannivees või toas. Veel on kasutatud ka ilang-ilanngi eeterlikku õli magamistoas suhete harmoniseerimiseks. Mehed on teena on kasutatud ka piparrohtu, sereenopalmiseemnete tõmmiseid, maitseainetest kardemoni, nelki, safranit, vaniljet(naturaalset). Söögiks maasikaid ja šokolaadi (mõru või võimalikult suure kakaooa sisaldusega), viigimarju, kala, avokaadot.

Vältida tuleks piparmünditeed.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles