Vaata, milliste hindadega meelitatakse kliente Iirimaa toidupoes

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaeketi Aldi sooduspakkumised jõulude eel.
Jaeketi Aldi sooduspakkumised jõulude eel. Foto: Lugeja foto

Tarbija24 lugeja Karl saatis Iirimaalt foto, teatades, et jõulude eel pakub Saksamaa globaalne supermarketite kett Aldi seal osa juur- ja puuvilja kõigest 6 eurosendiga.

Karli sõnul on Iirimaal igal aastal enne jõule toidupoodides soodsad hinnad. Sel aastal konkureerivad seal Lidl, Aldi ja Dunnes Stores. 16. detsembril teatas Aldi Iirimaa kauplus ka Facebookis, et nad alustasid kampaaniaga, kus kuut köögi- ja puuvilja müüakse vaid 8 eurosendiga. Soodushind kehtib 15.–24. detsember. Suurbritannia Aldis asendavad ananassi ja melonit pastinaak ning sidrunid. Pakkumise hinnaks on 69 naelsterlingit (umbes 0,82 eurot) ning see kehtib aasta lõpuni.

«Parim asi, mis Iirimaal iial tehtud on. Hästi tehtud, Aldi!» teatab üks õnnelik klient Iirimaa Aldi Facebooki lehel.

Kuid see pakkumine polnud Iirimaa turul konkureerimiseks siiski piisavalt odav. Karl selgitas, et kui veel eile pakkus Aldi 1,5 kg kartulit 8 eurosendi eest, siis kuna teised kaks jaeketti müüsid tooteid veelgi odavamalt, on alates tänasest Aldis kuus juur- ja puuvilja vaid 6 eurosenti: 1,5 kg kartulit, 1 kg porgandit, 1 kg mandariine, 1 tk ananassi, 1 tk melonit ja 1 kg Brüsseli kapsast. «Millega Eestis poed üllatavad? Mitte millegagi, ainult madalate palkade ja kõrgete hindadega,» lausus Karl väljakutsuvalt.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid nentis, et jaeketi pakutud soodushind Iirimaal on pelgalt reklaamitrikk, mistõttu pole seda aus Eesti n-ö tavapakkumistega võrrelda. «Selge on see, et enne jõule tahavad ketid kliente poodidesse meelitada. Odavate pakkumiste kõrval üritatakse müüa rohkem tavahinnaga tooteid, sest ostma tullakse kaupa ikka suure käruga,» kommenteeris ta.

Lisaks nentis Erilaid, et tavahinnad on Aldis Eestiga võrreldes siiski kordades kallimad. Näiteks enne kampaaniat maksis 1,5 kg kartulit Aldis 1,49 eurot, kilogramm porgandit 99 senti ja 1 melon 1,89 eurot.

Säästumarketis maksab praegu odavaim kartul 23 eurosenti kilogrammi kohta, porgand 26 senti, mandariin 89 senti, kollane melon 1,19 senti, ananass 1,29 senti kg kohta. Brüsseli kapsad, mida müüakse vaid Rimis, maksavad 1,19 eurot 500 grammi kohta.

«Fotol toodud hinnad on meie jaoks ulmelised. Meie jaoks on väljamüügi hinna kujundamisel aluseks siiski ostuhind ning maksame täna kõikide ülalnimetatud toodete eest kordades suuremat ostuhinda kui 6 senti,» kommenteeris Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats ja nentis, et detsembrikuu on eriti selline aeg, kus praktiliselt kõikide importviljade ostuhinnad tõusevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles