Lugeja küsib: kas võib abikaasa kohtusse anda, kui ta oma mehekohuseid ei täida?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Tahaksin esitada lugeja küsimuse ühel delikaatsel teemal. Suhted mehega mõranevad: ta pöörab mulle aina vähem tähelepanu, vähem teeb komplimente. Aga mis kõige hirmsam – voodielu puudub. Südamest südamesse rääkida ta ei soovi. Öelge palun, kas ma võin ta kohtusse anda, kui ta ei täida oma mehekohust?» küsib venekeelse Postimehe lugeja Larissa.

Vastab büroo Invictus jurist Juri Asari.

Loomulikult, seadus ei reguleeri abikaasade intiimelu. Perekonnaseaduse § 9 alusel võib kohus abielu tühistada, kui abielu on sõlmitud pettuse, ähvarduse või vägivalla mõjul, sealhulgas abikaasa terviseseisundit või muid isiklikke asjaolusid varjates, kui see asjaolu on abielu sõlmimise seisukohalt oluline.

Aga ka juhul kui  ühe või kummagi poole kavatsus ei olnud täita abieluseisundiga kaasnevaid kohustusi, vaid abielu on sõlmitud muude kavatsustega, eeskätt eesmärgiga saada Eesti elamisluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles