Pühapäevast alates võib sõita vaid talverehvidega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kliimas on talvekummid vajalikud.
Eesti kliimas on talvekummid vajalikud. Foto: Toomas Huik / Postimees

Maanteeamet tuletab liiklejaile meelde, et alates pühapäevast, 1.detsembrist on talverehvid kohustuslikud.

Eesti seaduste kohaselt tuleb talverehve  kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris ning naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini, teatas maanteeamet. Lamellrehvidega (M+S, MS, M.S. või M&S tähistusega) on lubatud liigelda kogu aasta jooksul.

Kummihai teatel on Lätis naastrehvide kasutamine lubatud 1. oktoobrist kuni 1. maini ning talverehvide kasutamine on kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini.

Leedus on naastrehvidega sõit keelatud 10.aprillist 1.novembrini. 10.novembrist kuni 1.aprillini on suverehvidega keelatud sõita sõidukitel massiga üle 3,5 tonni.

Poolas on naastrehvide kasutamine keelatud ja talverehvide kasutamine ei ole kohustuslik. Naastrehvide kasutamise puhul on karistuseks rahatrahv ja edasisõitmiseks on vajalik rehvid koheselt sobivate vastu vahetada.

Rootsis on talverehvide kasutamine on kohustuslik alates 1. detsembrist 31. märtsini. Mustri sügavus peab olema vähemalt 3 mm.

Soomes on talverehvid kohustuslikud 1. detsembrist 28. veebruarini. Ilma naastudeta talverehve on lubatud kasutada aastaringselt.
Naastrehve võib kasutada 1. novembrist 31. märtsini, halbade ilmastikuolude korral võib naastrehve kasutada kauem..

Venemaal on talverehvide kasutamine vabatahtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles