Lugeja küsib: kuidas hooldada Gore-texist lastesaapaid?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste talvejalatsite tegemisel kasutatakse sageli Gore-Tex materjali.
Laste talvejalatsite tegemisel kasutatakse sageli Gore-Tex materjali. Foto: SCANPIX

«Kingapoodides on müügil niiskustõke, mida soovitatakse jalatsitele lasta, et need meie lörtsises kliimas vastu peaksid. Kas seda võib kasutada ka Gore-tex- jalatsitel või rikub see jalavarjud hoopis ära?» soovis lugeja teada.

Vastab ABC King/SHU turundusjuht Lauri Jürisoo.

Gore-tex on õhukene tekstiilkiht, millest õhumolekul mahub kenasti läbi, kuid veemolekul ei mahu. See asjaolu annab materjalile üheltpoolt veekindluse kui ka hingavuse ning teeb jalatsi ääretult jalasõbralikuks ja meeldivaks. Laialdaselt leidub Gore-tex-materjali kasutust lastejalatsite puhul.

 Iga jalats vajab hooldust ning on ekslik arvata, et Gore-tex-jalatsid on hooldevabad. Vajavad hoolt ka nemad.

Seetõttu jalatsite puhul, mis omavad Gore-tex-märgistust ja vastavat materjalikihti, on ääretult oluline kasutada Gore-tex-märgistusega hooldusvahendeid. Tegu on üldjuhul veebaasil olevate hooldustoodetega, mis säilitavad materjali hingamise, ummistamata tekstiilikiude.

Kui kasutada tavapäraseid niiskustõkkeaerosoole, kaotab jalats Gore-tex-efekti.

Kindlasti oskavad juba  jalatsikaupluste klienditeenindajad abiks olla õige hooldusvahendi valimisel, samas tasub klientidel ka alati kursis olla Gore-texi eripäraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles