Eesti poed peavad müügilt korjama riknenud salatikastmed

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caesari salatikaste.
Caesari salatikaste. Foto: svansoe.dk

Taani ettevõte Scandic Food A/S palus Eesti kauplustel müügilt korjata kõik Svansó Caesari salatikastmed säilivuskuupäevaga 24.05.2014, kuna kogu partii võib olla riknenud. 

Üks klient juhtis Selveri Facebooki lehel tähelepanu Tartu Ringtee Selverist ostetud Svansó Caesari salatikastmele, mis tal kodus pudelist välja purskas ja üle ääre ajama hakkas. «Pudeli sisu oli tugevalt käärima läinud,» märkis klient. Säilivusaeg pakendil oli aga alles 24.05.2014.

Seejärel kontrollis Selver müügilolevate Svansó Caesari salatikastmete kvaliteeti ning selgus, et need olidki riknenud. Kliendile lubati raha tagasi maksta.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu ütles Tarbija24-le, et nad püüavad välja selgitada, kas probleem oli partiis, tarneahelas või kaupluse säilitamistingimustes. Riknenud salatikastmed eemaldab Selver müügilt.

Svansó Caesari salatikastme maaletooja Lejos Eesti OÜ tegevjuht Meelis Murss sõnas, et kuna tootja ei oska hetkel kindlaks määrata probleemi täpset põhjust, siis paluti igaks juhuks müügilt eemaldada kogu partii 24.05.2014. «See tähendab kõiki poode, kus see toode müügil on,» ütles Murss.

Lejos saadab tootjale mõned salatikastmed testimiseks ning seejärel, kui analüüsid on tehtud, selgub, kas siiski on kogu partii kõlbmatu.

Hetkel arvab Scandic Food A/S Baltikumi eest vastutav ekspordi juht Jens Poulsen, et tegemist on juhusliku probleemiga. «Avaldame sügavat kahetsust juhtunu pärast. Hetkel ei saa me aga täpselt öelda, mis võib riknemise põhjuseks olla,» ütles Poulsen.

Mehe sõnul oli ilmselt antud juhul tegemist käärimisprotsessiga ning see ei ole kuidagi tervisele ohtlik, küll aga ei saa seda kastet ebameeldiva maitse pärast tarvitada. Lõpliku vastuse saab ta anda siiski peale analüüside tegemist. Seniks palus ta aga kõikidel poodidel toode müügilt korjata.

Prisma pressiesindaja Kadri Lainas kinnitas, et nad said tootjalt kirja palvega Svansó Caesari salatikastmed müügilt eemaldada täna kella nelja ajal pärastlõunal ja asusid kohe tegutsema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles