Eestisse jõudsid müügile kultusküpsised

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oreo küpsised on osa ameerikalikust elustiilist.
Oreo küpsised on osa ameerikalikust elustiilist. Foto: Tarbija24

USA ja mujal maailmas väga populaarne ning omamoodi ameerikaliku elustiili sümboliks saanud Oreo küpsis on nüüd ka Eesti poodides müügil.

«Otsustasime Oreot müüa, kuna saime vihjeid tarbijate huvist nende toodete vastu,» rääkis ABC supermarketi turundusdirektor Andres Põld.

Solarise toidupoodi tulid Oreod müüki septembri keskel ja  esimene partii sai otsa paari nädalaga. Teine partii küpsiseid saabus müügile oktoobri alguses ja paari nädalaga müüdi läbi üks kolmest variandist, veel üks sort saab Põllu arvates ilmselt otsa enne järgmise partii saabumist.

«Oleme oma tellimuskoguseid korrigeerinud ja usume, et suudame tagada stabiilse müügiloleku,» sõnas Põld. Ta lisas, et Oreode müügitulemused ületasid kordades ootuseid. Kui originaal Oreod jõudsid Eestisse müügile alles nüüd, siis viimased paarkümmend aastat on siin müüdud nendelaadseid Domino küpsiseid, mullu hakkas Kalev müüma sarnast Mesikäpa nimelist küpsist. Põllu sõnul on  Oreo küpsiste läbimüük hetkel kordades suurem kui Mesikäpp ja Domino küpsistel.

Solaris hakkab müüma ka Oreo jäätiseid.

Wikipedia andmetel hakatai Oreo küpsiseid tegema 1912. aastal ning need on sellest ajast seal olnud kõige enim müüdud küpsised. Ameerikas on väga levinud komme kasta Oreo küpsiseid enne söömist piima sisse. Samuti on levinud komme kasutada neid purustatud küpsiseid kookide tegemiseks. Wikipedias on eraldi ülesloetletud, millal neid küpsiseid mingis riigis müüma hakati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles