Tarbijakaitse käskis ametnikku häbistava reklaami maha võtta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto ametniku pildiga lehereklaamist.
Foto ametniku pildiga lehereklaamist. Foto: Tarbija24

Tarbijakaitseamet käskis maha võtta sotsiaalministeeriumi ja Tervise Arengu Instituudi lähistele pandud välireklaamid, kus süüdistati sotsiaalministeeriumi asekantslerit HIV-positiivsete ravita jätmises.

Sotsiaalministeerium esitas  tarbijakaitseametile avalduse ministeeriumi ametnikku ja ministeeriumi ründava reklaami asjas.   «Pöördumisega tarbijakaitseameti poole palusime algatada asjakohased järelevalve menetlused reklaami eest vastutavate isikute tegevuse õiguspärasuse kontrolliks,» ütles ministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim. Ta lisas, et ühtlasi palus ministeerium nii ametniku isiklike õiguste kui riigi maine kahjustamine lõpetada.

Täna hommikuks olid kõnealused reklaamid maha võetud. Tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski sõnul tehti seda nende nõudmisel. «See on näide reklaamist, mis on otseselt vastuolus reklaamiseadusega,» selgitas Turetski. Reklaami kõrvaldamise põhjuseks oli, et I. Normetilt ei ole küsitud nõusolekut tema pildi ja nime avaldamiseks kõnealuses reklaamis ning lisaks oli reklaam ameti hinnangul halvustav.

Narvas asuv HIV-positiivseid ja aidsi haigestunud inimesi nõustav Linda kliinik väitis oma reklaamides, kus oli kasutatud Ivi Normeti pilti, et piirilinna HIV-positiivsetelet on võetud võimalus elule, kuna sotsiaalministeerium on taganenud plaanist toetada kliinikut ravimitega.

«Sotsiaalministeeriumi töötaja ründamine paremate lepingutingimuste saamiseks on lubamatu, pahatahtlik ja ebaseaduslik,» ütles ministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim. Ta selgitas, et Ida-Virumaal on kaks haiglavõrgu arengukavasse kuuluvat haiglat, mis pakuvad HIV-patsientidele mitmekülgset ravi. «Linda kliiniku teenused ei hõlma kõiki vajalikke teenuseid, kuid pakkusime kliinikule võimalust haiglatega koostööd teha,» sõnas ametnik. Ta lisas, et seetõttu jääb kliiniku möödunudnädalane avalik pöördumine arusaamatuks. «Rünnak ühe meie ametniku vastu on sisuliselt raha väljapressimine ning teostuslikult ebaseaduslik,» oli ta nördinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles